VAN / GÜRPINAR - Hoşab Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu

Anma Töreninde Ata'mızın İzindeyiz

Hoşab Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu olarak 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde okulumuz öğretmenleri Onur KALENDER ve Halitcan GÜVEN'in hazırlıklarıyla tören düzenlendi. Teknoloji Tasarım Öğretmenimiz Esra ÇAKIR ve öğrencilerinin hazırladığı panoyla beraber başlayan Atatürk Haftası'nın töreni Saat 09.00'da tören alanında toplanan okulumuz idare kadrosu, öğretmenleri ve öğrencilerimiz ile başladı. Saat 09.05'te Atatürk için saygı duruşuna geçtikten sonra Muhammet Ali ÇOKTU yönetiminde coşkulu bir İstiklal Marşı okundu. Program sunucuları öğrencilerimiz Sedanur ÇAPKIN ve İrem SÖNMEZ açılışları yaptıktan sonra günün anlam ve önemi için 8/B sınıfından Elif USLUKAYA konuşma yaptı. Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını bir kez daha hatırlatmak için 8/A sınıfından Esmanur ÇELİK, Atatürk'ün hayatındaki önemli noktaları paylaştı. Daha sonra Atatürk'e ithaf edilerek yazılan "Mustafa Kemal'in Elleri", "Mustafa Kemaller Tükenmez", "Atatürk", "Ata'm" ve "Mustafa Kemal'i Düşünüyorum" şiirlerini 8/B'den Hayrunnisan Koç, 8/D'den Nazlıcan SÖNMEZ, 6/C'den Gülmedine KOÇ ve Asmin SÜSLÜ ve 8/D'den Dilan DURAL okudu. Kendi yazdığı şiiriyle 8/A sınıfından Devran SÖNMEZ dinlendi. 8/D sınıfından Gamze DEĞER, Atatürk'ün gerçekleşen rüyasını anlattı. Şiir paylaşımları ve sunucuların konuşmaları sonrasında okulumuz Müzik Öğretmeni Muhammet Ali ÇOKTU ve öğrencilerinin hazırladığı 10 Kasım gösterisi ve korosu ile törenimiz sonlandı. Tören sonrasında sınıflarımızda Atatürk'ü anma ve değerini bir kere daha anlayabilmek için kısa filmler izlendi.

Vefatının 84. yılında ülkemizin kurucusu ve ulu önderi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve özlemle yad ediyoruz. Sadece tek bir gün değil, her gün anmak ve yolundan ilerleyebilmek ümidiyle...

12-11-202212-11-202212-11-202212-11-202212-11-202212-11-202212-11-2022

Yayın: 12.11.2022 - Güncelleme: 12.11.2022 11:48 - Görüntülenme: 108